Mis de omslag naar dynamiek en ergonomie niet!

Tijden en visies veranderen, dat is niets nieuws. Toch zul je er waarschijnlijk amper bij stilstaan dat

dit ook geldt voor hoe een werkplek eruit zou moeten zien en gebruikt moet worden. Kantoren van weleer zijn niet voor niets kantoren van weleer. Statisch werken, uur na uur op een bureaustoel zittend je taken uitvoeren (en dan gewoonlijk nog zonder een juiste zithouding en adequate stoelinstellingen te gebruiken), moet plaats maken voor dynamisch en ergonomisch verantwoord werken. Dat is leuker, gezonder en productiever. De omslag naar die nieuwe manier van werken is echter nog verre van voltooid.

Dat heeft onder andere te maken met een verkrampt vasthouden aan vertrouwde gewoontes, angst voor verandering en vrees voor kosten. Zulke sta-in-de-wegs op de route naar een verantwoorde, gezonde en efficiƫnte werkomgeving zijn echter absoluut onnodig. Dynamiek en ergonomie op de werkplek zijn geen enge of ongrijpbare begrippen, en het kostenaspect hoeft al helemaal geen bezwaar te vormen. Ergonomisch verantwoorde meubels en accessoires die dynamisch werken stimuleren, zijn niet per definitie duur.

Op onze website vind je meer dan genoeg alternatieven die jou betaalbaar de goede weg op helpen. Bovendien adviseren wij je graag over alles wat met dynamisch werken en ergonomie te maken heeft en bevorderen kan. Laat de recente onheilspellende woorden over de kantoormedewerker van de toekomst niet tot waarheid worden - zie https://www.telegraaf.nl/nieuws/207125357/dit-doet-bureauwerk-met-je en voor onze Belgische relaties: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191024_04682962 - en omarm de noodzaak van verandering.

Geplaatst op: 30 oktober 2019


Qshops Keurmerk